<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
16.11.2021 646

Треба бути готовими до війни з Росією – глава штабу оборони Британії

Начальник штабу оборони Великої Британії Нік Картер, який у листопаді йде з посади, заявив, що військові мають бути готові до війни з Росією після нещодавньої напруженості у Східній Європі.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

За словами Картера, Росія зараз становить більшу загрозу для Східної Європи, ніж вісім років тому.

Він додав, що «дуже сподівається», що війни з Росією не буде, і не вірить, що країна хоче фізичної війни, але НАТО має бути готовим.

«Росія, ймовірно, розглядає глобальний стратегічний контекст як безперервну боротьбу, в якій, думаю, застосовуватиме всі інструменти національної влади для досягнення своїх цілей. Але при цьому росіяни не хочуть розв’язувати гарячу війну», - сказав Картер.

Він додав, що росіяни «хочуть спробувати досягти своєї мети у більш тонкі способи».

У контексті ситуації на кордоні між Польщею та Білоруссю через наплив мігрантів, а також на тлі зосередження російських військ поблизу кордону з Україною Картер висловив думку, що це було «класичне відволікання уваги» з боку російського уряду.

На запитання, чи може це перерости у війну, Картер відповів: «Я не знаю. Я думаю, що ми маємо бути насторожі та пересвідчитися, що стримування переважає, ... що в НАТО є єдність і ми не допускаємо жодних пробілів у нашій колективній позиції».

Як повідомляв Укрінформ, британське видання Mirror написало, що підготовлена група чисельністю до 600 британських військовослужбовців готова до розгортання в Україні через побоювання, що Москва готує військове вторгнення до країни-сусіда. Підготовка почалася після того, як британське мМіноборони та розвідка МІ-6 повідомили уряду про очевидну та реальну небезпеку для України та країн Заходу.

Найвищий військовий посадовець Великої Британії генерал сер Нік Картер попередив, що зараз найбільший ризик початку війни між Заходом та Російською Федерацією, ніж будь-коли від закінчення холодної війни.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, станом на початок листопада 2021 року біля українського кордону та на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
Треба бути готовими до війни з Росією – глава штабу оборони Британії 5.00 5 1
Політика / Світ
16.11.2021 646
Еще материалы раздела «Світ»