<
НОВИНИ ДНЯ: Дурень чи розумник: вчені відповіли, чи був гігантський тиранозавр кмітливим, як гадали раніше  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Україна просила більше підтримки, а не введення військ НАТО, - Столтенберг  Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт  Хто планував убити Зеленського: усі подробиці замаху — огляд  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Путін не збирається зупинятися, він в інформаційному акваріумі, - Зеленськийвсі новини дня
Політика
Україна
16.11.2021 560

Омбудсману Денісовій відмовили у відвідуванні Саакашвілі

Міністерство юстиції Грузії відмовило уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій у праві відвідувати у тюремній лікарні екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляє Sputnik Грузія.

"Грузинське законодавство не передбачає вхід (до тюремної лікарні, - ред.) народного захисника України, і такої потреби немає, ми не зобов'язані. Відповідно, коли ув'язнений перебуває у лікувальному закладі, ми зобов'язані максимально постаратися захистити його здоров'я… Саме з цим мотивом народного захисника поки що не впустили", - заявив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе.

Напередодні повідомлялося, що суд у справі Саакашвілі знову відбудеться без його участі. Доставляти екс-президента Грузії відмовляються з метою безпеки - це може створити додаткові ризики для його здоров'я.

Нагадаємо, раніше Людмила Денісова через Саакашвілі звернулася до Комітету ООН проти тортур. За її словами, з'явилися підтвердження застосування фізичної сили та завдання тілесних ушкоджень Саакашвілі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Омбудсману Денісовій відмовили у відвідуванні Саакашвілі 5.00 5 1
Політика / Україна
16.11.2021 560
Еще материалы раздела «Україна»