<
НОВИНИ ДНЯ: Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травнявсі новини дня
Бізнес
Технології
17.11.2021 526

Японський суперкомп'ютер залишається найшвидшим у світі

Японський суперкомп'ютер "Фугаку" вчетверте поспіль завоював титул найшвидшого у світі.

630_360_1637049520-172_17.11.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

"Фугаку", який був спільно розроблений дослідницьким інститутом RIKEN і компанією-виробником електроніки Fujitsu, зайняв верхній рядок у чотирьох категоріях у свіжому рейтингу.

У категорії швидкодії "Фугаку" досягнув понад 440 квадрильйонів обчислень за секунду, що приблизно втричі швидше за найшвидшого суперника із США, який посів другий рядок рейтингу.

Три інші категорії - це продуктивність у методах обчислень для промислового застосування, додатках штучного інтелекту та аналітики великих даних.

"Фугаку" очолив рейтинги ще до того, як вийшов на повну потужність у березні.

Як повідомляв Укрінформ, компанія International Business Machines (IBM) заявила про створення нового потужного чіпа Eagle для квантових обчислень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Японський суперкомп'ютер залишається найшвидшим у світі 5.00 5 1
Бізнес / Технології
17.11.2021 526
Еще материалы раздела «Технології»