<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Бізнес
Технології
17.11.2021 836

Підприємство “Форт” планує запустити лінію з виробництва стрілецьких боєприпасів “радянських” калібрів

Казенне науково-виробниче об’єднання “Форт” МВС України збирається на власних потужностях запустити лінію з виготовлення стрілецьких набоїв для автоматичної вогнепальної зброї “радянського” калібру.

Як повідомили у своєму відеосюжеті кореспонденти “Еспресо“, мова йде про всю лінійку подібних боєприпасів, передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Express.

“Після втрати Луганського патронного заводу, який у 2014 році опинився на окупованій території, всі силові структури України відчули критичний дефіцит набоїв до автоматичної стрілецької зброї у калібрах 5,45 та 7,62 і більших, для крупнокаліберних кулеметів 12,7 та 14,5 мм. Тож найближчим часом вінницький завод “Форт” планує запустити власну лінію виробництва цих необхідних стрілецьких боєприпасів”, – зазначають автори сюжету.

При цьому, журналісти нагадали, що у КНВО “Форт” вже є певний досвід з виготовлення набоїв для вогнепальної зброї.

Так, завод вже має власну працюючу лінію повного циклу виробництва пістолетних патронів калібру 9х18 (Makarov) та 9х19 мм (Luger), яка була відкрита у грудні 2018 року.

Нагадаємо, про плани з будівництва патронного заводу в Україні з початку війни вже неодноразово заявляли чиновники та менеджери різних рівнів.

Зокрема, в цьому році про відкриття такого заводу за кошти американських інвесторів у промисловій зоні міста повідомляла Житомирська міська рада.

Також у цьому році повідомлялося, що Кременчуцький патронний завод виконує замовлення для кількох країн НАТО.

Окрім виробництва патронів, Казенне науково-виробниче об’єднання “Форт” анонсувало виробництво на власних потужностях нового пістолета-кулемета “Форт-230”.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підприємство “Форт” планує запустити лінію з виробництва стрілецьких боєприпасів “радянських” калібрів 5.00 5 1
Бізнес / Технології
17.11.2021 836
Еще материалы раздела «Технології»