НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
19.11.2021 763

АМКУ не дозволив переможцю аукціона купити акції заводу «Більшовик»

Антимонопольний комітет не надав дозволу ТОВ «Дженерал Комерс» на купівлю акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод» («Більшовик»).

630_360_1489950995-1554-zavod-bolsevik-foto-wikimapia_19.11.21

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба АМКУ.

"АМКУ розглядав заяву про надання ТОВ «Дженерал Комерс» дозволу на придбання акцій, що забезпечить перевищення 50 % голосів у вищому органі управління АТ «ПКМЗ»", - йдеться у повідомленні.

Комітет встановив, що ця заява не відповідає вимогам Положення про порядок подання та розгляду заяв про попереднє отримання дозволу АМКУ на концентрацію суб’єктів господарювання.

"Через невідповідність вимогам Положення заява залишена без розгляду", - зазначили в Комітеті.

В АМКУ заявили, що продовжують розпочате за власною ініціативою дослідження обставин та дій учасників аукціону з продажу пакета акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод» («Більшовик») у Києві.

"Наразі очікуються відповіді на надіслані Комітетом вимоги учасникам процесу та аналізується вже отримана інформація щодо обставин аукціону", - додали у пресслужбі.

Як повідомлялось, 27 жовтня 2021 року за участі трьох претендентів відбувся аукціон з продажу пакета акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод». Стартова ціна 100% пакета становила 1,389 млн грн.

За повідомленням на офіційному сайті Фонду державного майна, за результатами проведення торгів остаточна вартість об’єкта сягнула 1,429 млн грн. Це на 40 млн грн більше стартової ціни і становить лише два кроки учасників (один крок – 20 млн грн).

Перший київський машинобудівний завод («Більшовик») на аукціоні в рамках «Великої приватизації» придбав консорціум інвесторів, серед яких власник «А Девелопмент» Олексій Баранов та компанія UDP під керівництвом Андрія Іванова.

Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко 18 листопада підтвердив бажання йти у відставку, але заперечив той факт, що вона пов'язана з продажем АТ "Перший київський машинобудівний завод" (колишнього заводу "Більшовик"). Він додав, що його заява про звільнення зареєстрована у Верховній Раді.

Оценка материала:

5.00 / 1
АМКУ не дозволив переможцю аукціона купити акції заводу «Більшовик» 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.11.2021 763
Еще материалы раздела «Економіка»