<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
19.11.2021 882

У Польщі спростять легалізацію іноземців – що зміниться

Сейм Польщі у середу ухвалив зміни до закону про іноземців, яким передбачається низка спрощень у процесі легалізації трудових мігрантів, серед яких найбільшу групу в РП становлять українці.

За прийняття змін до закону проголосували 428 депутатів, шестеро було проти, а один утримався, передає кореспондент Укрінформу.

Законом передбачається спрощення процедури надання посвідки на тимчасове перебування в Польщі (до трьох років) особам, які бажають працювати у країні триваліший період.

Зокрема, змінами передбачається скасування вимоги подавати у пакеті документів до воєводських управлінь з питань іноземців документів про наявність місця проживання (договору оренди помешкання). Крім того, не потрібно буде подавати документ про регулярний і стабільний дохід іноземця, а замість нього – підтвердження про отримання мінімального доходу в Польщі. Скасовується також вимога щодо необхідності вироблення іноземцем нової посвідки на тимчасове перебування у випадку зміни працедавця.

Прийнятим документом прискорюється процес надання карти тимчасового перебування особам, які мають намір працювати у стратегічно важливих секторах економіки Польщі.

Законом передбачається розширення до 24 місяців можливості праці іноземця в Польщі на підставі дозволу на сезонну роботу та заяви працедавця про намір працевлаштувати іноземця.

Документ також передбачає спрощення процедури подачі документів на отримання карти поляка.

У МВС Польщі, яке було ініціатором змін у законі, пояснили, що останнім часом спостерігається зростання зацікавленості серед іноземців в отриманні посвідок на тимчасове перебування в РП, а пандемія коронавірусу сповільнила процес їх видачі у відповідних воєводських управліннях.

Закон ще має бути розглянутий у Сенаті країни.

За наявною інформацією, станом на сьогодні в Польщі може перебувати приблизно 1,5 млн українців.

Як повідомляло агентство, за перші три квартали цього року 49,7 тис. громадян України отримали посвідки на тимчасове (до трьох років) чи постійне (5-10 років) проживання в Польщі, а загальна кількість українців, які володіють цими документами, зросла до 293,8 тисячі.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Польщі спростять легалізацію іноземців – що зміниться 5.00 5 1
Політика / Світ
19.11.2021 882
Еще материалы раздела «Світ»