НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.11.2021 543

Уряд не планує віялових відключень електрики - Шмигаль

Денис Шмигаль запевнив, що ні Кабінет Міністрів, ні регулятор не планують віялових відключень електроенергії в Україні.

Про це Прем'єр-міністр сказав в інтерв'ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

"Віялові відключення - це складна державна процедура, якою управляє оператор систем розподілу. Вони полягають у системному відключенні регіонів, тобто цілих областей, або цілих районів щонайменше. Ці речі оголошуються, приймаються відповідні рішення, які є публічними. І, звичайно, суспільство про такі відключення знає. І це різний масштаб і рівень у порівнянні з плановими ремонтами, які відбуваються в мережі. На сьогодні жодною організацією, регулятором, урядом, ніким в Україні не плануються віялові відключення. Таких планів підготовки немає", - розповів Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що протягом року в окремих регіонах, населених пунктах проводяться планові ремонти мереж. Про їх терміни та відповідальних за роботи можна дізнатися на сайті Міністерства енергетики.

Як повідомляв Укрінформ, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що запаси вугілля на ТЕС країни становлять 378 тис. тонн або 49,84% від запланованого гарантованого обсягу.

У листопаді очікується постачання на теплоелектростанції близько 1,9 млн т вугілля: 1,4 млн т вітчизняного видобутку та 500 тис. т імпортованого з Польщі, США і Казахстану. Перше судно з вугіллям для Центренерго, за словами Шмигаля, прибуде до України наступного тижня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд не планує віялових відключень електрики - Шмигаль 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.11.2021 543
Еще материалы раздела «Економіка»