НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
23.11.2021 627

Нацбанк анулював ліцензії п’яти фінкомпаніям

Національний банк анулював ліцензії п’яти фінансовим компаніям за порушення законодавства про фінансові послуги та тимчасово зупинив ліцензії на провадження діяльності з надання гарантій за порушення фінансових нормативів п'яти фінансовим компаніям.

630_360_1574843732-214_23.11.21

Як передає Укрінформ, про це повіомляє пресслужба НБУ.

Національний банк України анулював усі ліцензії п’яти фінансовим компаніям за порушення законодавства про фінансові послуги: ТОВ "Фінспот", ТОВ "Професійна факторингова група", ТОВ "Фінансова компанія "Імперіал Капітал", ТОВ "Фінансова компанія "Факторингове бюро розрахунків", ТОВ "Фінансова компанія "Новотех".

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 19 листопада 2021 року.

24 вересня 2021 року Національний банк застосував до цих п’яти фінансових компаній заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій.

Три компанії не подали звіт незалежного аудитора за результатами проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності за 2020 рік: ТОВ "Фінспот", ТОВ "Професійна факторингова група", ТОВ "Фінансова компанія "Імперіал Капітал".

Дві компанії не подали звітність за II квартал 2021 року та звіт незалежного аудитора за результатами проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності за 2020 рік: ТОВ "Фінансова компанія "Факторингове бюро розрахунків", ТОВ "Фінансова компанія "Новотех".

Станом на 19 листопада 2021 року порушення усунені не були.

На цьому ж засіданні Комітету п'яти фінансовим компаніям тимчасово зупинено ліцензії на провадження діяльності з надання гарантій за порушення фінансових нормативів: ТОВ «ФК «Інрайз Інвест», ТОВ «ФК «Інком груп», ТОВ «Фінансова компанія «Експерс-Фінанс», ТОВ «Олімп-Фінанс» та ТОВ «ФК «Фінєвровектор».

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 22 листопада 2021 року.

Як повідомляв укрінформ, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк анулював ліцензії п’яти фінкомпаніям 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
23.11.2021 627
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»