<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.11.2021 484

ВООЗ проведе екстрену нараду через новий штам коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я проведе 26 листопада позапланове засідання для обговорення нового потенційно небезпечного штаму коронавірусу. Назва нового варіанта коронавірусу, який поки що позначили, як B.1.1.529, ВООЗ оголосить сьогодні ж.

Як пише BUSINESS INSIDER, новий штам був виявлений у Ботсвані та ПАР, де підтверджено кілька десятків випадків. Ще один випадок було підтверджено у Гонконгу.

Британські експерти вже назвали новий штам коронавірусу "найгіршим із тих, що ми бачили досі".

У ВООЗ наголосили, що штам викликає занепокоєння через велику кількість мутацій — у його спайковому білку їх понад 30. Деякі з мутацій дають підвищену стійкість до антитіл, що може знизити ефективність вакцин, тоді як інші мутації потенційно роблять цей варіант вірусу. заразним.

Новий штам позначили номером B.1.1.529. Після того, як експерти ВООЗ визначать рівень його потенційної небезпеки, йому присвоять назву за однією з літер грецького алфавіту.

Міністерство охорони здоров'я Південної Африки та вчені з Мережі геномного нагляду в Південній Африці 25 листопада розповіли про те, що їм відомо про новий варіант коронавірусу, висловивши тривогу щодо його потенціалу, наголосивши, що відомо дуже мало.

B.1.1.529 був виявлений у Південній Африці, Ботсвані та Гонконгу, в одному випадку, який був пов'язаний з поїздкою з Південної Африки. Невідомо, чи він поширився за межі південної частини Африки. Вчені вважають, що на підставі того, що вони знають про його генетику, вірус може бути більш поширеним, ніж попередні варіанти, але ні лабораторні, ні реальні дослідження поки що цього не довели.

"Це найбільш значний варіант, з яким ми зіткнулися на сьогоднішній день, і в даний час проводяться термінові дослідження, щоб дізнатися більше про його трансмісивність, серйозність і чутливість до вакцин", - заявила виконавчий директор Агентства безпеки охорони здоров'я Великобританії Дженні Харріс.

"Результати цих досліджень визначать, які дії в галузі охорони здоров'я можуть обмежити вплив B.1.1.529", - додала вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
ВООЗ проведе екстрену нараду через новий штам коронавірусу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.11.2021 484
Еще материалы раздела «Суспільство»