<
НОВИНИ ДНЯ: Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цінвсі новини дня
Політика
Україна
26.11.2021 829

"Прибрати груди, замінити герб": у Києві вигадали спосіб декомунізації "Батьківщини-мати"

Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради.

У Києві вигадали оригінальний спосіб декомунізації монумента "Батьківщина-мати", повідомляє УНІАН.

Про це йдеться в електронній петиції на сайті Київради, поданій Олександром Артьомовим.

Киянин пропонує не демонтувати статую, а присвятити її Архистратигу Михаїлу, провівши відповідні роботи.

"Статуя "Батьківщина-мати" на печерських пагорбах столиці є найвищою монументальною спорудою в Європі та є однією з найвідоміших туристичних споруд української столиці. Але початковий задум та совєцька естетика цієї споруди не відповідає сучасним політичним та ідеологічним вимогам нашого суспільства. Водночас її демонтаж видається недоцільним, по-перше, оскільки вона міцно вписалася в обриси нашого міста, по-друге – з економічних міркувань", - пише автор петиції.

Оскільки ця жіночка виглядає досить чоловікоподібно, а ще й тримає у руках щит та меч, нескладно буде перетворити її на статую архистратига Михаїла – патрона нашого міста. З цією метою прибрати груди, замінити совєцький герб на герб Києва, та демонтувати крила. Якщо знайдуться додаткові кошти – зробити крила рухомими, щоб вони коливалися під дією вітру", - пропонує чоловік.

1637917535-7011

За два дні петиція набрала всього 11 підписів з 6 тисяч, необхідних для її розгляду.

Зазначимо, раніше директор Інституту національної пам'яті Антон Дробович допустив декомунізацію монументу "Батьківщина-мати", який увінчує головну будівлю Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Прибрати груди, замінити герб": у Києві вигадали спосіб декомунізації "Батьківщини-мати" 5.00 5 1
Політика / Україна
26.11.2021 829
Еще материалы раздела «Україна»