<
НОВИНИ ДНЯ: У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихіднівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.11.2021 702

До початка сезону зимових свят ковідна хвиля може залишити Україну

На початок сезону зимових свят хвиля COVID-19 може залишити Україну, прогнозує головний санітарний лікар Ігор Кузін.

"До Нового року хвиля вже має вийти за територію України. За прогнозами, які ми використовуємо, пікові показники захворюваності та госпіталізації припадають на середину листопада. Ми нині майже перейшли пік показників", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що МОЗ разом із зимовими курортами розробляє стратегію роботи в період зимових свят.

"Ми вже почали говорити із зимовими курортами про режим – у який спосіб тут забезпечити дотримання вимог протиепідемічного законодавства. Спільна позиція полягає в тому, що забезпечити контроль за сертифікатами про вакцинацію або ПЛР-тестами на підйомниках складно, тому курорти пропонують певну верифікацію на пункті в'їзду, наприклад на вході до готелю чи пункту прокату спортивного спорядження", - сказав він.

Кузін наголосив, що йдеться про те, щоб зимові курорти були безпечними, і для вакцинованих людей там не було жодних організаційних чи логістичних перешкод.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
До початка сезону зимових свят ковідна хвиля може залишити Україну 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.11.2021 702
Еще материалы раздела «Суспільство»