<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.11.2021 519

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, що робити при нежиті у дитини

Знову нежить, але краплі не допомагають? Більшість батьків постійно роблять одну й ту саму помилку, не звертаючи уваги на головне. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, на що може вказувати цей симптом – закладений ніс.


«Чому у моєї дитини постійно нежить?», «Ніякі краплі не допомагають», «Напевно, потрібно купити декілька іноземних препаратів»… Євген Комаровський має зовсім іншу думку з приводу цієї проблеми.
«Чому батьки намагаються вилікувати нежить? Адже це не хвороба, а симптом, – сказав доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Тому перше, що потрібно зробити – це поставити діагноз».
Адже коли закладений ніс, такий симптом вказує відразу на декілька захворювань. Це може бути:
– бактеріальна інфекція,
– хронічний аденоїдит. Тоді потрібно видалити аденоїди,
– прояв алергічного захворювання або черепно-мозкової травми,
– гострий алергічний риніт. Необхідно знайти джерело алергії або перевірити зміни параметрів довкілля,
– ГРВІ. У такому разі нежить треба перетерпіти. Головне – не дати засохнути слизу. Тому регулярно капаємо сольові краплі, підтримуємо оптимальні параметри температури повітря, і за 5-7 днів дитина одужає.
Нежить також може бути реакцією на параметри повітря, наприклад, на його сухість, надлишок пилу або тютюнового диму.
«Коли тривалий час у дитини є якийсь симптом, і ви гадки не маєте, яке захворювання стало причиною нежиті і як його лікувати, перше, що потрібно зробити – «перетворити» симптом на діагноз. А це може зробити лише лікар», – пояснив педіатр найвищої категорії в інтерв'ю для каналу «Україна».
Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.
Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, що робити при нежиті у дитини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.11.2021 519
Еще материалы раздела «Суспільство»