<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.11.2021 12876

ВООЗ застерегла країни від поспішних заходів через новий штам COVID

У п'ятницю, 26 листопада, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) відреагувала на новий варіант коронавірусу B.1.1.529. Вона застерегла країни від поспішного запровадження обмежень на поїздки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Засідання фахівців ВООЗ відбулося у Женеві. На зборах вони оцінювали новий "південноафриканський" варіант коронавірусу.

"На даний момент ми застерігаємо від вжиття заходів щодо поїздок... ВООЗ рекомендує країнам продовжувати застосовувати "науковий підхід", заснований на оцінках ризику під час вживання будь-яких заходів", - заявив прес-секретар ВООЗ Крістіан Ліндмайєр.

За його словами, потрібно декілька тижнів, щоб визначити трансмісивність нового штаму та ефективність вакцин.

"Ми ще дуже мало про це знаємо. Що ми дійсно розуміємо, то це те, що цей варіант має велику кількість мутацій. І проблема полягає в тому, що коли існує так багато мутацій, це може вплинути на поведінку вірусу", - повідомила епідеміолог та технічний керівник ВООЗ з COVID-19 Марія ван Керхове.

Оценка материала:

3.00 / 2
ВООЗ застерегла країни від поспішних заходів через новий штам COVID 3.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.11.2021 12876
Еще материалы раздела «Суспільство»