<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.11.2021 617

Експерт: Визнання світом Голодомору геноцидом – найкращий пам’ятник невинним жертвам

На сучасне покоління випала велика місія – добитися визнання світом Голодомору геноцидом, і якраз це визнання буде найкращим пам'ятником невинним жертвам.

630_360_1637936936-332_27.11.21

Про це заявив завідувач відділу Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Максим Майоров під час дискусії «Як нам зберегти правду про Голодомор?», повідомили Укрінформу у пресслужбі Центру.

За його словами, сталінський режим докладав великих зусиль, щоб приховати масштаби трагедії в Україні у 1932-33 роках: реальну статистику приховували, очевидців залякували, а іноземцям був закритий доступ до голодних сіл України.

«Тема заперечення геноциду – така ж стара, як і концепт злочину геноциду. Йдеться не лише про Голодомор. Завжди були сили, які намагалися заперечити трагедію. Почалося це ще за сталінських часів, продовжується це й зараз. Цю естафету зараз підхопила Росія, яка просуває наративи, покликані підважити позицію України та посіяти сумніви і заперечення Голодомору», – зазначив Майоров.

Він додав, що зараз – найкращі умови, щоб дослідити, з’ясувати правду про Голодомор та просувати цю тему у світі.

Як повідомлялося, щорічно в четверту суботу листопада відзначається День пам’яті жертв голодоморів.

Голодомор – це геноцид українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково, українську національну групу. Ця кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року «Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього» та Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» від 2006 року.

Способом реалізації геноциду став штучний масовий голод, організований керівництвом комуністичної партії Радянського Союзу та Радянської України, що спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР і Кубані.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерт: Визнання світом Голодомору геноцидом – найкращий пам’ятник невинним жертвам 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.11.2021 617
Еще материалы раздела «Суспільство»