НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Політика
Світ
27.11.2021 724

Берлін попереджає Кремль про наслідки нової агресії проти України

У Берліні розчаровані відмовою Москви від зустрічі на рівні глав МЗС країн «нормандської четвірки» та попереджають Росію, що її подальші деструктивні дії не залишаться без наслідків.

630_360_1626086748-682_27.11.21

Про це заявив на брифінгу в п’ятницю речник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми занепокоєні та розчаровані тим, що зустріч голів МЗС «нормандського формату» не відбулася … попри домовленість між канцлером, французьким президентом і російським президентом, ще в період каденції Ангели Меркель... Це пов'язане з позицією Росії», - сказав Зайберт.

Він підкреслив, що позиція федерального уряду завжди, з самого початку конфлікту навколо України та з моменту анексії Криму, полягала в тому, що будь-який підрив територіальної цілісності, суверенітету та незалежності держави Україна буде рішуче засуджений і повинен мати ціну. Тому запроваджувалися санкції у зв’язку з анексією Криму та підтримкою Росією сепаратистів в окремих районах Донецької і Луганської областей, зазначив речник.

«Нині час вчергове нагадати про це… Кожен подальший агресивний крок матиме свою ціну. Але пропозиція щодо переговорів завжди залишається, Берлін завжди готовий вести діалог про цю складну ситуацію», - сказав Зайберт.

На прохання уточнити, які наслідки можуть бути для Кремля в разі нової агресії, речник згадав «європейські санкції, а також суттєве погіршення політичного клімату між ЄС і РФ за роки після анексії Криму».

Як повідомлялось, в.о. канцлера ФРН Ангела Меркель напередодні обговорила ситуацію уздовж українського кордону та на сході України по телефону з Президентом України Володимиром Зеленським, а також під час переговорів у Берліні з прем’єром Польщі Матеушем Моравецьким. Під час спільної з польським прем’єром пресконцеренії Меркель, зокрема, заявила про стурбованість концентрацією російських військ на кордоні, про необхідність «продемонструвати європейську єдність» у тому, щоб будь-яка нова агресія РФ проти України мала високу ціну. Вона також висловила жаль через відмову Росії від зустрічі в форматі Норманді, зауваживши, що «це було б хорошим сигналом, що всі сторони зацікавлені у вирішенні українського питання».

Оценка материала:

5.00 / 1
Берлін попереджає Кремль про наслідки нової агресії проти України 5.00 5 1
Політика / Світ
27.11.2021 724
Еще материалы раздела «Світ»