НОВИНИ ДНЯ: Лубінець розкрив деталі перевірок в ТЦК  "Критичний момент для України": європейські лідери провели розмову з Трампом  "Віткофф і Кушнер, здається, на боці РФ": сенатор США закликав Трампа змінити посланців  Які електромобілі найменш надійні: експерти назвали 4 моделі, які варто уникати  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  У 2026 році легальний гральний ринок впаде на третину, а бюджет недоотримає 5,6 млрд гривень, - експерти  Гороскоп на 11 грудня за картами Таро: Скорпіонам - помилки, Ракам - натхненнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.12.2025 740

Святкове печиво: рецепт смаколика до Різдва та Нового Року

Новорічний настрій вже відчувається у повітрі: гірлянди світяться, запах мандаринів кружляє у кімнаті, а на кухні пахне солодким чаклуванням.

427418152ee3af5c0d424bf27843e340_11.12.25_1

Якщо ви ще не почали готувати святкові смаколики, саме час це змінити. Один із найпопулярніших рецептів цього сезону — яскраве, ароматне печиво, про рецепт якого розповіли на сторінці anastasiiacooking та яке підкорює не лише своїм смаком, але й кольором. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

м’яке вершкове масло - 200 г

цукор - 80 г

цукрова пудра - 80 г

яйце - 1 шт.

борошно - 320 г

цедра лимона або апельсина

харчовий барвник (червоний, зелений чи будь-який, який підніме настрій)

Приготування

  1. Збиваємо масло з цукром і цукровою пудрою до світлого пухкого крему. Це перший крок до ніжної текстури печива — тримаємо міксер 2-3 хв.
  2. Додаємо яйце та цедру і перемішуємо до однорідності. Легкий цитрусовий аромат одразу наповнить кухню святковою атмосферою.
  3. Додаємо борошно та замішуємо м’яке тісто. Воно має трохи липнути до рук — так печиво буде ніжним.
  4. Ділимо тісто навпіл. Одну частину фарбуємо барвником і вимішуємо до рівномірного кольору.
  5. Загорніть обидві частини тіста у пакет або харчову плівку та відправте на 20–25 хв у морозилку чи на 1 годину у холодильник.
  6. Для одного печива знадобиться по 15 г білого і червоного тіста.
  7. Розкочуємо кульки у дві «ковбаски» завдовжки 10–15 см, кладемо поруч і скручуємо в джгут 2–3 рази.
  8. Потім розкочуємо разом і формуємо гачок.
  9. Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментом, і випікаємо за 180°C протягом 10–12 хв.

Поради

Печиво повинно залишатися м’яким після випікання. Не переживайте, якщо воно здається трохи недопеченим — після охолодження воно буде ідеальним. А ще, щоб створити справжній новорічний настрій, оформлюйте печиво кольоровою глазур’ю чи посипкою, щоб ваша святкова тарілка заграла усіма барвами свята.

Новорічний настрій — це не тільки ялинка та подарунки. Це аромат свіжої випічки, тепло кухні та маленькі моменти, які ми створюємо власноруч. Тож запаліть духовку, включайте святкову музику та готуйте печиво, яке не лише смакує, а й дарує справжню магію зимових свят.

Оценка материала:

5.00 / 2
Святкове печиво: рецепт смаколика до Різдва та Нового Року 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.12.2025 740
Еще материалы раздела «Суспільство»