<
НОВИНИ ДНЯ: Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУвсі новини дня
Політика
Україна
29.11.2021 407

Кулеба: Переговори "Нормандії" зайшли в глухий кут

Переговори в нормандському форматі зайшли в глухий кут, вважає голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Про це він сказав в інтерв'ю Delfi, яке опублікував сайт відомства в понеділок, 29 листопада.

Причиною ситуації він назвав відмову РФ організувати саміт.

"Росія має бути в переговорному процесі, щоб домовитися в нормандському форматі. Коли ми бачимо, як вони ставляться до контактів у нормандському форматі і роботи Тристоронньої контактної групи, ми розуміємо, що Росія справді не зацікавлена у цих форматах, щонайменше", - каже Кулеба.

За його словами, нормандському формату також зашкодила публікація Росією дипломатичного листування із Францією та Німеччиною - це "є черговим ударом по цьому формату і довірі в його рамках".

"Але Україна налаштована дотримуватись цього формату і продовжуватиме шукати шляхи залучення Росії, безумовно, не поступаючись її тиску", - відзначив міністр.

Також Кулеба додав, що також заблоковано переговори в Тристоронній контактній групі.

"ТКГ заблокована, Нормандський формат поки що нормально не функціонує, оскільки Росія відмовляється проводити його саміт або міністерську зустріч", - відзначив міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба: Переговори "Нормандії" зайшли в глухий кут 5.00 5 1
Політика / Україна
29.11.2021 407
Еще материалы раздела «Україна»