<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
30.11.2021 495

КСУ відклав присягу нових двох суддів - ЗМІ

Конституційний суд відклав приведення до присяги суддів Оксани Грищук і Олександра Петришина.

Про це у вівторок, 30 листопада, повідомляє Укрінформ із посиланням на джерело в суді.

"Суд ухвалив постанову, якою відстрочив приведення до присяги, допоки не з'являться вільні посади", - повідомив співрозмовник агентства.

Відповідно до закону, голова КС або його заступник протягом п'яти робочих днів із дня призначення нового судді скликають спеціальне пленарне засідання великої палати суду, під час якого суддя складає присягу і набуває повноважень. Кворум для проведення такого спецзасідання не потрібний.

Про призначення двох суддів КСУ за квотою Президента стало відомо 26 листопада.

Нагадаємо, 27 березня Зеленський видав указ, яким скасував укази колишнього президента Віктора Януковича про призначення Тупицького і Касмініна суддями Конституційного суду. Після цього Зеленський заявив, що Тупицький уже не очолює КСУ. Але в самому суді статус Тупицького досі незрозумілий.

Оценка материала:

5.00 / 1
КСУ відклав присягу нових двох суддів - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Україна
30.11.2021 495
Еще материалы раздела «Україна»