<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.11.2021 836

У МОЗ чекають на нову хвилю коронавірусу: терміни

Нова хвиля коронавірусу в Україні може розпочатися наприкінці січня і триватиме близько двох місяців.

Про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю BBC.

"Нову хвилю можна очікувати до кінця січня - лютого - березня. Якщо жодні інші мутації не приведуть до іншого. У якомусь цьому тимчасовому проміжку буде значний підйом захворюваності", - сказав він.

Точний прогноз очікується упродовж тижня.

Ляшко відзначив складність із прогнозуванням захворюваності. "Навіть щодо цієї хвилі були очікування на середину листопада, а серйозний стрибок пройшов у середині жовтня", - уточнив міністр.

Глава МОЗ наголосив на необхідності вакцинації, щоб уникнути високої смертності, у тому числі бустерні дози, які будуть доступні наступного року. Для цього вже все готове.

Ляшко додав, що поки що складно спрогнозувати, коли в Україну прийде штам Омікрон. "Це може статися як завтра, так і за місяць. Але ми робимо все можливе, щоб цього не сталося", - сказав міністр.

Глава МОЗ нагадав, що прибулі з країн Південної Африки будуть відправлені на карантин.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ чекають на нову хвилю коронавірусу: терміни 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.11.2021 836
Еще материалы раздела «Суспільство»