НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.12.2021 536

«Ранок з Україною»: психологиня дала поради, як привчити дітей до корисної їжі

У постійній рубриці «Жити легко з Адамовою» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» психологиня Олена Адамова відповідає на найрозповсюдженіші питання глядачів. Днями експертка розповіла, як відучити дітей вживати солодощі та шкідливу їжу і створити правильний раціон.

«Якщо ви не хочете, щоб дитина вживала солодощі – не тримайте їх удома. Навіть якщо вам здається, що ви їх добре сховали – діти швидко довідаються про них і знайдуть можливість дістати», – коментує психологиня Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

За словами експертки, якщо діти полюбляють макаронні вироби або ж вироби з тістом – це не є проблемою, якщо в їхньому раціоні ще є овочі, м’ясо чи риба. До того ж такі вироби можна готувати самостійно із корисних компонентів. Крім того, є ще кілька порад, як привчити дитину до правильного харчування:

пропонуйте дитині їжу тільки тоді, коли вона зголодніла;

вводьте в раціон дитини красиву та здорову їжу: готуйте різноманітні овочі, які будуть чудово прикрашати тарілку. Тут є невелика хитрість – поступово збільшуйте кількість корисних продуктів на тарілці.

не переймайтесь, що якщо ви не змушуватимете дитину їсти, вона залишиться голодною: у дітей добре налагоджена система саморегулювання голоду, і коли треба, вона проситиме їжі.

«Я чудово розумію, що на приготування смачної, корисної та красивої їжі потрібен час. Але спочатку введіть ці звички для себе, а не лише дитині – їжте з задоволенням і демонструйте це задоволення малечі. А головний меседж – це не лише смачно, а ще і корисно», – радить Олена Адамова в «Ранку з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: психологиня дала поради, як привчити дітей до корисної їжі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.12.2021 536
Еще материалы раздела «Суспільство»