НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2021 1048

У Раді розповіли подробиці про економічний паспорт

В Україні діти матимуть економічний паспорт і отримуватимуть на спецрахунки гроші від рентних платежів – на момент їхнього повноліття на рахунках буде по $10 тисяч.

Про це заявив голова податкового комітету Данило Гетьманцев, повідомляє НВ Бізнес у середу, 1 грудня.

"Я не виключаю, що ми даватимемо таку можливість дітям, народженим з 2019 року", – сказав Гетьманцев.

З його слів, програма має на меті у Фонді майбутніх поколінь створити спеціальні рахунки, які будуть поповнюватися щомісяця. Після досягнення повноліття цими грошима можна буде користуватися.

"У нас народжується близько 300 тисяч дітей на рік. Є певні відрахування від ренти. Я не виключаю, що відрахування будуть не тільки від ренти, а й від інших платежів. Наприклад, від приватизації, імпортного ПДВ. Поки що ми говоримо лише про ренту. Ренту розподіляють між дітьми, які народилися та мають економічний паспорт українця. Якщо ця сума є меншою за встановлену за законопроектом, то різницю дотують коштом держави", - додав Гетьманцев.

"Ми розраховуємо, що після досягнення повноліття в дитини має бути близько 10 тисяч доларів в еквіваленті. Безумовно, в гривні, з урахуванням інфляції", – підсумував депутат.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Раді розповіли подробиці про економічний паспорт 5.00 5 1
Політика / Україна
01.12.2021 1048
Еще материалы раздела «Україна»