НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
02.12.2021 533

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи потрібно парити ноги при будь-якій хворобі

Ви парили ноги в дитинстві, коли починалася застуда? Ні? Тоді вам пощастило. А от решті лікарі опікових центрів співчувають. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» поділився своїми враженнями від цієї процедури та пояснив, чому ми продовжуємо це робити. 

«Якщо у вашій родині було прийнято парити ноги при будь-якій хворобі, тоді ви абсолютно переконані в тому, що це допомагає, – пояснив позицію багатьох батьків Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Але насправді процедура «парити ноги» не має жодного відношення до цивілізованої медицини».

За словами лікаря-педіатра вищої категорії, найстрашніше те, що батьки підливають окріп у таз, де знаходяться дитячі ніжки. Тому потім величезна кількість ошпарених дітей надходить до лікарні. І лікарі опікових центрів хапаються за голову, побачивши дитину після того, як батьки своїми руками обпалили їй ноги окропом.

«Багато років тому навіть у підручниках для фельдшерів писали, що гарячі ванни для ніг – це коли температура води 40°C, – пояснив доктор Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна». – Але для багатьох батьків – це недостатньо гаряче. Їм потрібно, щоб пекло!»

До того ж бабусі та дідусі переконують молодих батьків, що це правильно: раніше всі так лікувалися від застуди та інших хвороб.

«У будь-якому випадку, навіть якщо вам допомагає ванна 40°C, ефект переважно психотерапевтичний», – сказав кандидат медичних наук у програмі «Ранок з Україною».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи потрібно парити ноги при будь-якій хворобі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
02.12.2021 533
Еще материалы раздела «Афіша»