<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Технології
04.12.2021 543

NASA обрало три компанії для розробки космічних станцій

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) уклало угоди з трьома приватними компаніями - Nanoracks, Blue Origin та Northrop Grumman - для розробки проєктів космічних станцій замість Міжнародної космічної станції (МКС).

630_360_1638536822-30_04.12.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

За даними американського відомства, загальна вартість угод становить 415,6 мільйона доларів США.

Компанія Nanoracks отримала найбільше – 160 млн доларів. Інші компанії Blue Origin Джеффа Безоса та Northrop Grumman отримали по 130 млн і 125,6 млн доларів відповідно.

Зазначається, що замість того, щоб самостійно розробляти космічні апарати, такі як космічна станція, NASA все частіше обирає державно-приватне партнерства для досягнення своїх цілей у космосі.

За останнє десятиліття американське відомство досягло великого успіху завдяки цієї моделі, оскільки послуги з доставки вантажів і екіпажу надавалися транспортними засобами, виготовленими приватними компаніями SpaceX і Northrop Grumman.

Експлуатація МКС завершується в 2028-му році.

Як повідомляв Укрінформ, Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) відклало вихід двох американських астронавтів у відкритий космос, який був запланований на сьогодні ввечері.

Оценка материала:

5.00 / 1
NASA обрало три компанії для розробки космічних станцій 5.00 5 1
Бізнес / Технології
04.12.2021 543
Еще материалы раздела «Технології»