НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Timesвсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.12.2021 481

Україна цьогоріч експортувала яблука у 65 країн

Україна за 9 місяців поточного року експортувала більше ніж 10 тисяч тонн яблук до 65 країн світу.

Як передає Укрінформ, про це голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька заявила під час конференції "Овочі та фрукти України-2021", повідомляє Урядовий портал.

"Робота над відкриттям нових ринків потребує постійних та системних зусиль багатьох державних установ та бізнесу. Це один із важливих напрямів нашої роботи", - сказала Магалецька.

За період 2020-2021 років найбільш потужній експорт українських яблук спостерігався до Білорусі, Об'єднаних Арабських Еміратів, Австрії, Молдови, Саудівської Аравії, Швеції, Оману, Малайзії, Казахстану, Греції, Кувейту, Туреччини та Мавританії.

За словами голови Держпродспоживслужби, сьогодні триває робота над відкриттям ринків В'єтнаму, КНР, Єгипту, Індії та Ізраїлю для українських виробників яблук.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Єврокомісія завершила аудит офіційного контролю над виробництвом та сертифікацією молока і молочних продуктів з України, які призначені для експорту до Європейського Союзу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна цьогоріч експортувала яблука у 65 країн 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.12.2021 481
Еще материалы раздела «Економіка»