<
НОВИНИ ДНЯ: ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
05.12.2021 522

Міноборони матиме найбільший бюджет за всю історію незалежної України - Резніков

У 2022 році бюджет Міноборони буде найбільшим всю історію незалежної України.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час виступу у Верховні Раді на годині запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дякую парламенту за врахування пропозицій Міноборони до другого читання державного бюджету. Обсяг видатків порівняно з першим читанням збільшено на 2,5 млрд грн. Це дозволить гарантувати людям ритмічну виплату грошей і деяке підвищення. Разом з державними гарантіями обсяг ресурсів для Міноборони складатиме понад 148 млрд грн. Це найбільший бюджет Міноборони за всю історію незалежної України», – зазначив міністр оборони.

Він наголосив, що міністерство працює над тим, щоб підвищити грошове забезпечення воїнам, яке відбуватиметься одночасно зі зміною підходу у роботі з кадрами: «До військового звання буде прив’язано базову ставку грошового забезпечення. Одночасно буде переглянуто штатно-посадові категорії, щоб роботу лейтенантів чи капітанів не виконували полковники. Ми будемо поступово підвищувати грошове забезпечення, щоб зробити оплату праці військових конкурентною в цілому по економіці. Мета – справедлива, зрозуміла система, яка дозволить залучати найкращих», – акцентував Резніков.

Урядовець також зазначив, що серед першочергових заходів – побудова ефективної прозорої системи закупівель: «Ми плануємо створити в Міноборони аналог Агентства НАТО з питань підтримки та закупівель (NSPA). Структурно воно міститиме частину, яка здійснюватиме закупівлі товарів, робіт та послуг оборонного призначення. А також частину, яка відповідатиме за забезпечення – харчування, паливо, речове забезпечення та інше», –підкреслив Резніков.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони матиме найбільший бюджет за всю історію незалежної України - Резніков 5.00 5 1
Політика / Україна
05.12.2021 522
Еще материалы раздела «Україна»