НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.12.2021 779

У МОЗ нагадали нові карантинні правила, що діятимуть з 6 грудня

З 6 грудня починають діяти нові карантинні правила, нагадали у Міністерстві охорони здоров’я України.

Відповідно до змін, на “жовтому” рівнізможуть працювати можуть лише ті громадські заклади, де всі співробітники мають принаймні одну дозу вакцини проти коронавірусу або чинний негативний тест чи сертифікат про одужання.

Відвідувати такі заклади дозволяється лише людям, які також отримали принаймні одну дозу вакцини. Окрім документа про вакцинацію, для відвідування закладу підійде і чинний негативний тест або сертифікат про одужання.

“Наголошуємо, раніше заклади мали можливість обирати формат роботи: не перевіряти COVID-документи, але дотримуватись обмежень жовтого рівня або перевіряти документи, але працювати без дотримання відповідних норм”, – йдеться у повідомленні.

З 6 грудня така опції не передбачені: всі заклади мають перевіряти наявність "ковідних" документів як у співробітників, так і у відвідувачів.

Якщо на жовтому рівні епіднебезпеки можна використовувати документ про отримання однієї дози вакцини (жовтий COVID-сертифікат чи довідку 063-О), на червоному – лише документ про отримання повного курсу вакцинації (зелений COVID-сертифікат, міжнародне свідоцтво про вакцинацію).

Негативний тест чи сертифікат про одужання дозволяється використовувати на обох рівнях епіднебезпеки.

З 6 грудня термін дії жовтого COVID-сертифіката буде зменшений до 30 днів. Раніше він становив 120 днів. Це означає, що на 31-й день сертифікат про отримання першої дози вакцини проти COVID-19 не буде валідним.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ нагадали нові карантинні правила, що діятимуть з 6 грудня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.12.2021 779
Еще материалы раздела «Суспільство»