<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
06.12.2021 1352

Киян попередили про погіршення погоди

У Києві 6 грудня очікується налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Як передає Укрінформу, про це повідомили в КМДА з посиланням на Український гідрометцентр.

"У Києві 6 грудня очікується налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий)" - йдеться у повідомленні.

Для уникнення травматизму в КМДА закликали киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці.

Зокрема, водіям слід дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій; при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму; не забувати увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі. В умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах радять не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Пішоходам радять не тримати руки в кишенях, бо це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку; при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю – спробуйте швидко присісти, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах; слід бути уважними й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; враховувати, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 рази.

Оценка материала:

5.00 / 1
Киян попередили про погіршення погоди 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
06.12.2021 1352
Еще материалы раздела «Столиця»