<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2021 1042

Археологи знайшли в Єгипті мумії з золотими язиками

Іспанські археологи під час розкопок в єгипетському губернаторстві Мінья виявили дві суміжні гробниці, які відносяться до періоду Саїської династії, яка існувала в період близько 685–525 рр. до нашої ери.

630_360_1638876828-1308_08.12.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Egypt Independent.

За словами генсека Служби старожитностей Єгипту Мустафи Вазірі, археологи також знайшли рештки двох невідомих людей із золотими язиками.

У цих мумій язики були зроблені з золота.

Усередині гробниці було знайдено вапнякову труну з кришкою у вигляді жінки, з рештками невідомої особи.

Вазірі зазначив, що попередні дослідження показали, що труну вже відкривали й раніше в стародавні часи.

Зазначається, що серед іншого археологи знайшли зелені амулети та близько 402 похоронних фігурок Ушебті із фаянсу.

Статуетки Ушебті в Стародавньому Єгипті поміщалися в могилу, щоб вони виконували необхідні обов'язки щодо померлого. Виготовлялися з дерева, каменю, теракоти чи фаянсу.

Як повідомляв Укрінформ, археологи з національного університету Сан-Маркос у Перу знайшли в городищі Кахамаркілья в долині річки Рімак 800-річну мумію, повністю перев'язану мотузками.

Оценка материала:

5.00 / 1
Археологи знайшли в Єгипті мумії з золотими язиками 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2021 1042
Еще материалы раздела «Суспільство»