<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного днявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2021 721

Штам Омікрон виявили вже у 57 країнах

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що станом на 7 грудня штам коронавірусу Омікрон виявили вже у 57 країнах світу.

Про це йдеться у щотижневому епідеміологічному бюлетені ВООЗ.

Водночас у ВООЗ зазначили, що, враховуючи переважну циркуляцію варіанта Дельта у багатьох країнах, особливо в країнах європейського регіону та США, поки що дуже рано робити будь-які висновки щодо впливу Омікрон на глобальну епідеміологію COVID-19.

У ВООЗ звернули увагу на свідчення, згідно з якими "штам Омікрон має переваги у зростанні перед іншими циркулюючими варіантами". Водночас експертам наразі невідомо, чи це призводить до збільшення заразності. Також поки що немає чіткої інформації щодо тяжкості перебігу хвороби при зараженні Омікроном. Посилаючись на дані про виявлені у 18 країнах Євросоюзу 212 випадків інфікування цим штамом, експерти зазначили, що хвороба протікає безсимптомно чи легко.

В організації підкреслили, що попередні аналізи свідчать про те, що мутації, присутні у варіанті Омікрон, можуть знижувати нейтралізуючу активність антитіл, що призводить до зниження захисту з боку природного імунітету.

У ВООЗ наголошують на потребі зібрати додаткові дані, щоб можна було говорити про ефективність вакцин проти штаму Омікрон. "Необхідно отримати більше даних для оцінки того, чи можуть мутації, що є у варіанту Омікрон, призводити до зниження імунного захисту, отриманого від вакцини, включно з бустерними дозами", - констатували експерти.

ВООЗ продовжить працювати з партнерами з моніторингу та оцінки цих даних, йдеться у бюлетені.

Загалом у період з 29 листопада по 5 грудня у світі виявили 4 105 073 випадки COVID-19, що є аналогічним кількості, про яку повідомлялося за попередній тиждень.

Африканський регіон та регіон Північної та Південної Америки повідомили про збільшення кількості нових випадків за тиждень на 79% і 21% відповідно, тоді як регіони західної частини Тихого океану та Південно-Східної Азії повідомили про зниження на 10%.

Кількість нових щотижневих смертей у світі зросла на 10% порівняно з попереднім тижнем, і становила 52 641. Вона зросла на 49% в регіоні Південно-Східної Азії та на 38% в регіоні Північної та Південної Америки, тоді як тижнева смертність зменшилася в регіонах Африки та Східного Середземномор’я на 13% і 8% відповідно.

Кількість нових смертей була такою ж, як і попереднього тижня, в регіонах Європи та західної частини Тихого океану.

Найбільше нових випадків захворювання за минулий тиждень зареєстровано в США (752 394; збільшення на 30%), Німеччині (396 429; аналогічно показникам попереднього тижня), Британії (310 696; аналогічно показникам попереднього тижня), Франції (283 500; збільшення на 49%) та РФ (231 240; аналогічно показникам попереднього тижня).

Оценка материала:

5.00 / 1
Штам Омікрон виявили вже у 57 країнах 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2021 721
Еще материалы раздела «Суспільство»