<
НОВИНИ ДНЯ: Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2021 935

Європейський суд із прав людини заборонив висилати мігрантів з Польщі до Білорусі

Європейський суд із прав людини заборонив Польщі повертати мігрантів, які уже перебувають на її території. А в окремих випадках зобов’язав забезпечити нелегалів їжею, питною водою, одягом, ліками і тимчасовим притулком.

Загалом судді розглянули 47 клопотань. Усі – щодо того, як прикордонники поводилися із біженцями. Більшість скарг – проти Польщі, ще три стосувалися Литви та Латвії. Заявники просили не відсилати їх назад до Білорусі – йшлося у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася на початку листопада і відтоді Польща регулярно повідомляє про провокації: 1-го грудня із території Білорусі обстріляли освітлювальні щогли, а напередодні білоруські силовики жбурляли у бік Польщі шумові петарди.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європейський суд із прав людини заборонив висилати мігрантів з Польщі до Білорусі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2021 935
Еще материалы раздела «Суспільство»