НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2021 926

Європейський суд із прав людини заборонив висилати мігрантів з Польщі до Білорусі

Європейський суд із прав людини заборонив Польщі повертати мігрантів, які уже перебувають на її території. А в окремих випадках зобов’язав забезпечити нелегалів їжею, питною водою, одягом, ліками і тимчасовим притулком.

Загалом судді розглянули 47 клопотань. Усі – щодо того, як прикордонники поводилися із біженцями. Більшість скарг – проти Польщі, ще три стосувалися Литви та Латвії. Заявники просили не відсилати їх назад до Білорусі – йшлося у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася на початку листопада і відтоді Польща регулярно повідомляє про провокації: 1-го грудня із території Білорусі обстріляли освітлювальні щогли, а напередодні білоруські силовики жбурляли у бік Польщі шумові петарди.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європейський суд із прав людини заборонив висилати мігрантів з Польщі до Білорусі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2021 926
Еще материалы раздела «Суспільство»