НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
09.12.2021 512

Поки немає доказів низької ефективності вакцин проти штаму "Омікрон", - ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що існуючі вакцини від коронавірусу як і раніше мають захищати від тяжкого перебігу хвороби у випадку зараження штамом "Омікрон". Оскільки доказів низької ефективності препаратів проти нового варіанту не було виявлено.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ВВС.

За словами директора ВООЗ з надзвичайних ситуацій, доктора Майка Райана, поки що немає жодних ознак того, що "Омікрон" краще уникатиме дії вакцин, ніж інші варіанти.

"У нас є високоефективні вакцини, які на цей момент довели свою дієвість проти всіх варіантів з погляду тяжких захворювань та госпіталізацій, і немає причин очікувати, що цього не буде", - сказав він.

Представник ВООЗ зазначив, початкові дані свідчать про те, що при зараженні штамом "Омікрон" люди "не страждають ще більше", ніж від штаму "Дельта" чи інших варіантів коронавірусу.

Разом з тим у виданні зазначають, що перші лабораторні випробування нового варіанта коронавірусу в Південній Африці показали, що він може "частково ухилятися" від щеплення Pfizer.

Нагадаємо, у ВООЗ заявили, що поки зарано давати жодні рекомендації щодо стримування поширення "Омікрону". Оскільки для цього необхідно більше часу, щоб вивчити новий штам.

Оценка материала:

5.00 / 1
Поки немає доказів низької ефективності вакцин проти штаму "Омікрон", - ВООЗ 5.00 5 1
Політика / Світ
09.12.2021 512
Еще материалы раздела «Світ»