<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.12.2021 646

Названи COVID-вакцини, які не підходять для бустерної дози

Препарат проти коронавіру Coronavac не передбачає бустерне щеплення. Для цього краще підійдуть мРНК вакцини.

Про це голова комітету ВРУ зі здоров'я нації Михайло Радуцький заявив в ефірі програми "Полюси" на телеканалі "UA:Перший".

"Все-таки для бустерної дози краще використовувати мРНК вакцину, а не векторні або інактивовані вакцини. Ось Coronavac, ми зараз ведемо переговори з виробником Coronavac. Вони самі не впевнені. Тобто вони ще не кажуть, що їхньою вакциною можна робити третю дозу. Там питання ще є", - наголосив політик.

За його словами, на сьогоднішній день 60% населення України не зробили щеплення проти коронавірусу навіть другою дозою. Крім того, закінчується термін дії AstraZeneca і ця вакцина також не передбачає використання бустерних доз.

Оценка материала:

5.00 / 1
Названи COVID-вакцини, які не підходять для бустерної дози 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.12.2021 646
Еще материалы раздела «Суспільство»