<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
10.12.2021 807

У Києві схвалили бюджет на наступний рік — Кличко назвав основні цифри

Київська міська рада прийняла рішення "Про бюджет міста Києва на 2022 рік".

Як передає Укрінформ, рішення підтримали 108 депутатів Київради.

За словами мера сториці Віталія Кличка, у 2022 році заплановано отримати понад 69 млрд грн доходів.

"У проєкті кошторису Києва на наступний рік доходів плануємо отримати понад 69 мільярдів гривень. У тому числі субвенції та дотація з Державного бюджету – майже 9 мільярдів. Доходи загального фонду бюджету міста (без урахування трансфертів з Держбюджету) заплановані в сумі майже 56 мільярдів гривень. – Це на понад 2,3 мільярда більше планових показників цього року", - розповів Кличко.

За його словами, доходи спеціального фонду становитимуть понад 4 мільярди гривень. Основні видатки бюджету столиці на 2022-й, як і в попередні роки, складають видатки на соціально-культурну сферу. Їх сукупна частка в структурі загального фонду становитиме понад 50%.

У проєті Програми економічного і соціального розвитку на 2021-2023 роки наступного року на фінансування капітальних видатків передбачено понад 13,1 млрд гривень. Із них на капітальні вкладення – більш, як 5,8 млрд, на капітальний ремонт – майже 7,3 млрд гривень.

Основні напрямки соціально-економічного розвитку столиці:

  • транспорт та транспортна інфраструктура, дорожнє господарство із фінансуванням майже 7 мільярдів гривень;
  • житлово-комунальне господарство – майже 3,4 млрд грн;
  • освіта – більш, як 1,6 млрд грн;
  • охорона здоров’я – майже 482 млн грн;
  • соціальний захист і соцзабезпечення – 199,5 млн грн.

“Ми повинні ухвалити основний фінансовий документ столиці – збалансований та соціально спрямований. Щоб Київ розвивався і втілював зміни, підтримував сфери, що потребують особливої уваги. І ставав привабливою європейською столицею”, – наголосив Кличко.

Як повідомляв раніше Кличко, через кризу, спричинену пандемією, місто недоотримало майже 5 млрд грн.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві схвалили бюджет на наступний рік — Кличко назвав основні цифри 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
10.12.2021 807
Еще материалы раздела «Столиця»