НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.12.2021 570

Пандемія посилює крайню бідність у світі - ВООЗ

У світі понад півмільярда людей можуть зіткнутися з бідністю через пандемію коронавірусу.

Про це заявили ВООЗ та Світовий банк у неділю, 12 грудня.

У своїх доповідях до Міжнародного дня загального охоплення послугами охорони здоров'я, організації констатували, що пандемія призвела до збоїв у наданні медпослуг і викликало надмірне напруження в системах охорони здоров'я. У зв'язку з цим уперше за десятиліття знизилося охоплення населення імунізацією, а смертність від туберкульозу та малярії зросла.

"Пандемія COVID-19, швидше за все, зупинить глобальний прогрес у напрямку загального охоплення послугами охорони здоров'я, що тривав два десятиліття", - заявили в організаціях.

Також пандемія викликала "найгіршу економічну кризу з 1930-х років, тому людям стало важче платити за лікування". Ситуація "штовхає понад півмільярда людей у крайню бідність, тому що їм доводиться платити за ці послуги зі своєї кишені".

Як прогнозують автори доповідей, фінансові труднощі, "швидше за все, стануть інтенсивнішими", враховуючи зростання бідності, падіння доходів і той факт, що держави стикаються зі складнішою ситуацією у сфері податкових надходжень. До пандемії "майже мільярд людей витрачали понад 10% свого бюджету на охорону здоров'я".

"Зараз нам необхідно побудувати системи охорони здоров'я, які були б досить сильні, щоб витримати потрясіння, такі як майбутня пандемія, і ми повинні слідувати цим курсом до загального охоплення послугами охорони здоров'я", - заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пандемія посилює крайню бідність у світі - ВООЗ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.12.2021 570
Еще материалы раздела «Економіка»