<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди в Україні на 20 травня: де буде дощити  Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПівсі новини дня
Політика
Україна
13.12.2021 546

Степан Полторак: агресію РФ тимчасово відсунули від України

В ефірі соціально-політичного ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» ексміністр оборони Степан Полторак заявив, що завдяки підтримці міжнародних партнерів загрозу повномасштабної агресії Росії вдалося тимчасово відсунути, проте не можна недооцінювати Путіна, оскільки його мета – знищити Україну.

«Останнім часом Росія почала проводити заходи, які свідчать про те, що вона готується до широкомасштабної війни. Думати про те, що це не станеться - це просто втрата часу. Насправді поки в Росії існує ціль - знищення Української держави і українського народу - він, Путін, ніколи в житті не відмовиться від такої цілі», - зазначив Степан Полторак.

За словами ексміністра оборони, завдяки конструктивній роботі європейських та американських партнерів, розмові Байдена з Путіним, роботі українських дипломатів, вдалося тимчасово відсунути агресію РФ від України. Полторак наголосив, що найбільш імовірним було повномасштабне вторгнення Росії в районі Нового року. Але цієї загрози, на його думку, вдалося уникнути.

«Не треба недооцінювати Путіна. Він зараз цей час, який, на нашу думку, є у всіх - він використає для того, щоб максимально приготуватися до цих санкцій, мінімізувати втрати, знайти шлях обходу тих санкцій, а потім знову зі зброєю прийти в Україну», - сказав Степан Полторак.

Також колишній міністр оборони підкреслив, що підтримка партнерів та обіцянка військово-технічної допомоги дуже важлива, але перш за все, варто самим розуміти, як Україна буде готувати свої військові частини й підрозділи.

«Ми отримали всі меседжі від наших партнерів про політичну, економічну допомогу, санкції, але ми отримали й відповідь: ніхто за Україну воювати не буде. Ми повинні самі бути готовими до цієї війни», – заявив Степан Полторак.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Степан Полторак: агресію РФ тимчасово відсунули від України 5.00 5 1
Політика / Україна
13.12.2021 546
Еще материалы раздела «Україна»