<
НОВИНИ ДНЯ: У Раді назвали кількість чоловіків від 25 до 60 років та чисельність заброньованих  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежів  Скільки триватиме рекордна спека в Україні: прогноз синоптикині  Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовили  Зеленський про удари по НПЗ: світу боляче, що ми б'ємо по енергетиці РФ - зробіть так, щоб вона не била по нашійвсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.12.2021 509

ЄС має намір відмовитися від довгострокових газових контрактів з РФ - ЗМІ

Євросоюз планує встановити останній термін для розірвання довгострокових контрактів на імпорт газу в рамках "зеленого" переходу.

Про це з посиланням на законопроект, який готуються обговорити керівники ЄС на саміті у Брюсселі, повідомляє Bloomberg у вівторок, 14 грудня.

Єврокомісія вимагатиме, щоб термін дії контрактів на газ обмежувався 2049 роком.

Також будуть запропоновані заходи щодо зміцнення безпеки постачань, оскільки цієї зими ЄС зіткнеться з рекордними цінами та гострим дефіцитом газу.

Законопроект містить і пропозиції щодо більш ефективного реагування членів ЄС на енергетичну кризу. Зокрема, йдеться про нормативи запасів газу в підземних сховищах.

Як пише Bloomberg, Росія, яка забезпечує третину потреб ЄС у газі та нарощує військову присутність біля кордонів України, зацікавлена у довгострокових контрактах.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС має намір відмовитися від довгострокових газових контрактів з РФ - ЗМІ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.12.2021 509
Еще материалы раздела «Економіка»