<
НОВИНИ ДНЯ: Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.12.2021 1475

Не бустерна. У МОЗ розповіли, хто та коли зможе отримати третю дозу COVID-вакцини

В Україні офіційно дозволили проводити третє додаткове щеплення від коронавірусу. Проте, отримати його зможе лише окрема категорія громадян.

gettyimages_1230858936_27_650x410_15.12.21

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна.

Так, додаткову дозу вакцини вводитимуть, якщо у людини є для цього медичні покази. Для цього потрібно мати направлення від сімейного чи профільного лікаря. Йдеться про людей:

  • з ВІЛ,
  • з онкологією,
  • після трансплантації органів,
  • тих, хто проходить імуносупресивну або імуномодулюючу терапію,
  • пацієнтів із низкою інших імунодефіцитних станів.

Третю дозу вводитимуть через 28-90 днів після другої дози, незалежно від типу вакцини. Разом з тим, у МОЗ наголошують, що додаткову дозу можна отримати тією вакциною, якою було введено дві попередні дози.

Вакцинацію можна зробити у найближчому пункті щеплення. А от дія сертифікату про вакцинацію навіть після третьої дози продовжуватися не буде, документ буде чинним 365 днів з дати введення другої дози.

Як зазначали у МОЗ третя доза не є бустерною та наразі вводитиметься лише зазначеній категорії громадян.

Нагадаємо, вчора очільник МОЗ Віктор Ляшко підписав наказ, відповідно до якого деяким громадянам України дозволяється вводити третє щеплення від коронавірусу.

Бустерну ж дозу, яку вже почали вводити деякі країни, в Україні наразі не запровадили. Зазначимо, зокрема бустерну дозу вводять в США та європейських країнах і вже після ціїє дози вважається, що людина пройшла повний курс вакцинації. В Україні ж повним курсом вважається отримання двох доз вакцини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не бустерна. У МОЗ розповіли, хто та коли зможе отримати третю дозу COVID-вакцини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.12.2021 1475
Еще материалы раздела «Суспільство»