НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2021 1690

Путін визнав роль Росії у війні на Донбасі: ми були змушені щось робити

Президент Росії Володимир Путін вперше визнав свою роль у війні на Донбасі. За його словами, Російська Федерація нібито була "змушена щось робити" в 2014 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його прес-конференцію.

"Ми що мали зовсім безвольно дивитися на те, що відбувається на Донбасі? Який спочатку навіть при організації Радянського Союзу в 1922-1924 роках не мислив себе інакше як частиною Росії. Але його туди (в Україну, - ред.) Ленін з товаришами заштовхнули силою. Спочатку вирішили взяти в Росію, а потім сказали "треба перерішити", і перерішили. Створили країну, якої раніше не існувало. Зараз не будемо про це говорити, так сталося", - зазначив Путін.

За його словами, історичні російські землі нібито віддали Україні без згоди народу.

"Ну ладно, це сталося, ми згодні. Ми були змушені щось робити в 2014 році. І так виникла криза, яка розвивається", - заявив президент Росії.

Він підкреслив, що Україна двічі намагалася вирішити конфлікт на Донбасі силою, хоча Москва вмовляла не робити цього.

"Я особисто вмовляв Порошенка: тільки не військова операція. "Так, так", і почав. Результат? Оточення, втрати і мінські угоди. Вони хороші чи ні? Я вважаю, що єдино можливі", - додав Путін і звинуватив Україну в саботажі їх виконання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін визнав роль Росії у війні на Донбасі: ми були змушені щось робити 5.00 5 1
Політика / Україна
24.12.2021 1690
Еще материалы раздела «Україна»