НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.12.2021 2361

В Ізраїлі виявили обручку римської епохи із «зображенням Христа»

Ізраїльські археологи виявили на місці стародавньої аварії корабля золоте кільце римської епохи з ранньохристиянським зображенням Ісуса. Кільце прикрашене зеленим дорогоцінним каменем, на якому вирізано фігуру хлопчика-пастуха, що несе на плечах вівцю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Фігура, ймовірно, символізує Ісуса Христа, який в Євангеліях називає себе "Добрим пастирем".

Кільце знайшли серед інших артефактів, виявлених під час дослідження кораблів, що зазнали катастрофи поблизу стародавнього порту Кесарія.

Серед решток затонулих кораблів археологи також знайшли статуетки римської доби у вигляді орла і театрального актора в комічній масці, бронзові дзвони, призначені для захисту від злих духів, сотні срібних і бронзових римських монет середини III століття і великий скарб срібних монет початку XIV століття.

Розкидані по морському дну рештки корпусів кораблів та вантажу, який вони перевозили, археологи виявили на глибині близько 4 метрів біля середземноморського узбережжя Ізраїлю.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Ізраїлі виявили обручку римської епохи із «зображенням Христа» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.12.2021 2361
Еще материалы раздела «Суспільство»