<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Україна
27.12.2021 1185

Українці унеможливлять будь-який сценарій захоплення країни – Загороднюк

Народ України здатний згенерувати таку кількість підтримки всередині країни, яка практично унеможливить будь-який успішний сценарій із її захоплення.

Про це заявив в ефірі «Суботнього інтерв’ю» на Радіо Свобода колишній міністр оборони, голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк, передає Укрінформ.

«Ми захищаємо свою країну. Ми розуміємо, що ми маємо справу з екзистенційною загрозою для України, загрозою для її існування. Тому ми тверезо оцінюємо ситуацію. Ми впевнені, що в нас є спроможності зробити життя будь-якого окупанта на нашій землі абсолютним пеклом, зробити так, щоб вже ніхто й ніколи не захотів сюди заходити», – переконаний він.

Загороднюк нагадав, що всі соціологічні дослідження показують, що більшість громадян України «не мислять, не бачать себе під Російською Федерацією».

«Величезна кількість людей готові брати зброю в руки, або якимось іншим чином допомагати армії чи руху опору і територіальній обороні, щоб втримати Україну. Тобто їх абсолютно тут не чекає швидка переможна війна, а тому й логічної причини починати війну для них немає», – наголосив Загороднюк.

Також він висловив впевненість у готовності Збройних сил України дати відсіч агресору.

«Психологічний стан ЗСУ абсолютно нормальний. Вони готові до захисту країни. Тут не треба навіть і думати про інше», – стверджує Загороднюк.

Водночас, міністр оборони України у 2019-2020 роках наголосив, що є проблеми у спроможностях оборони, які необхідно вирішити. А саме, протиповітряна оборона, тактична авіація і корабельний склад ВМС.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом Росія сконцентрувала понад 100 тис. військових на кордоні з Україною. Ці маневри викликають велике занепокоєння у західних країнах через побоювання нападу Москви. НАТО попередило Росію, що подібний крок матиме далекосяжні "стратегічні та економічні" наслідки.

25 грудня Південний військовий округ РФ заявив про повернення до пунктів постійної дислокації понад 10 тисяч військовослужбовців, які проходили навчання поряд з українським кордоном.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці унеможливлять будь-який сценарій захоплення країни – Загороднюк 5.00 5 1
Політика / Україна
27.12.2021 1185
Еще материалы раздела «Україна»