НОВИНИ ДНЯ: Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали термінивсі новини дня
Політика
Світ
29.12.2021 546

Винищувачі НАТО підіймали майже 300 разів за рік через російські літаки

Винищувачі НАТО підіймалися в повітря по сигналу тривоги через наближення російських літаків до кордонів країн альянсу близько 290 разів.

Таку статистику наводить німецьке видання Spiegel, передає Укрінформ.

Більшість інцидентів, пов’язаних із провокативними діями РФ, сталася в небі над країнами Балтії. Ці місії зазвичай проходили без пригод: літаки НАТО лише супроводжували відповідні повітряні судна до того, як ті залишали регіон.

У 2021 році кількість «тривожних вильотів», пов’язаних із Росією, зменшилася - у 2020 році їх було близько 350.

Загалом цього року винищувачі НАТО змушені були реагувати на близько 370 сигналів тривоги в Європі.

«Дуже мало літаків проникло в повітряний простір НАТО», - йдеться у повідомленні. У замітці не уточнюється, кому вдалося подолати повітряні кордони альянсу.

Загалом до дій постійно готові понад 60 винищувачів НАТО, повідомили в альянсі.

Бундесвер ФРН регулярно бере участь у спостереженні за російськими літаками в рамках посилення повітряної поліції НАТО в країнах Балтії, яку було започатковано в 2014 році у відповідь на анексію Росією Криму та дестабілізацію на сході України. Наразі у місії беруть участь до шести німецьких літаків Eurofighter.

У Східній Європі зараз постійно перебувають 13 тисяч солдатів із країн НАТО, у тому числі 200 танків та 30 літаків і гелікоптерів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Винищувачі НАТО підіймали майже 300 разів за рік через російські літаки 5.00 5 1
Політика / Світ
29.12.2021 546
Еще материалы раздела «Світ»