<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.12.2021 702

Кожен третій українець не зміг визначитись із «людиною року»

Кожен третій українець не визначився, кого можна було б назвати "людиною року" у 2021-му.

Про це сказав аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський, презентуючи результати опитування щодо підсумків року на пресконференції в Укрінформі.

“Додатково ми вирішили цього року запитати, кого б громадяни, незалежно від посад, заслуг, віку і статі могли б назвати "Людиною 2021 року". І в нас вийшов дуже цікавий рейтинг "глядацьких симпатій”, - сказав Бурковський.

Згідно з результатами опитування, на першому місці опинився Президент Володимир Зеленський (8,5%), друге місце «розділили» Петро Порошенко (3,6%), Дмитро Разумков (3,3%), Ангела Меркель (3,1%) та Ілон Маск (3%). Третє місце посів Джо Байден (2,7%).

Крім того, більш як 1% опитаних називали також Юлію Тимошенко (1,8%), Дмитра Гордона (1,3%), Євгенія Мураєва (1,2%), Олександра Усика (1,2%), Володимира Путіна (1,1%), Сергія Притулу (1%), медиків/лікарів (1%).

Водночас для 11,3% респондентів таких «авторитетів» узагалі немає, 31,1% опитаних не змогли дати відповіді, а ще 7,1% відмовилися відповідати на це запитання.

“Варто зазначити, що кожен десятий сказав, що для нього немає таких людей, яких би можна було назвати "людиною року" - ні політиків, ні діячів, 7% відмовилися давати відповідь на це питання, і кожен третій не зміг нікого номінувати”, - зауважив Бурковський.

Загальнонаціональне дослідження проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 17 по 22 грудня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кожен третій українець не зміг визначитись із «людиною року» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.12.2021 702
Еще материалы раздела «Суспільство»