НОВИНИ ДНЯ: Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — огляд  Заморозки та дощі: до України суне циклон  Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбі  Найбільші медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати  За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК  Синоптики дали прогноз на робочий тиждень  В яку суму Україні обходиться один мобілізований громадянин у рік: названо цифрувсі новини дня
Бізнес
Технології
31.12.2021 2666

Українець Поляков продає свою частку у Firefly Aerospace через вимогу уряду США

Noosphere Ventures та її засновник українець Максим Поляков залучать інвестиційний банк для продажу акцій космічної Firefly Aerospace на вимогу Комітету з іноземних інвестицій США.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі компанії.

“Noosphere Venture Partners LP оголосила вчора, що має намір залучити інвестиційний банк для продажу частки Noosphere Ventures у Firefly Aerospace. Це рішення прийнято як відповідь на вимоги Комітету з іноземних інвестицій США (CFIUS)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що частка українця Полякова у Firefly становить приблизно 50% акцій.

Firefly та Noosphere Ventures вже понад п'ять років співпрацюють з урядом США.

За цей період Firefly одержала контракти від Агентства передових оборонних дослідницьких проєктів США (DARPA), NASA і ВПС США, а також отримала численні ліцензії від інших агентств у складі уряду США.

Крім того, Firefly в рамках контракту на довгострокову оренду отримала доступ до пускового майданчика 2W на базі Космічних військ Ванденберг.

В рамках цих контрактів та партнерств Макс Поляков особисто та його компанії неодноразово проходили ретельні перевірки, і жодних проблем із безпекою не було виявлено, зазначають у компанії.

“Noosphere Ventures та Поляков зробили все можливе для того, щоб застосовувати передові практики та гарантувати безпеку”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у компанії нагадали, що у листопаді 2020 року Firefly та Noosphere Ventures добровільно реструктурували Firefly, щоб вивести представників Noosphere з Ради директорів Firefly, і закрили доступ Noosphere Ventures до будь-якої інформації Firefly, крім фінансової, яка зазвичай надається акціонерам.

Водночас до Ради директорів Firefly входять Дебора Лі Джеймс, колишній секретар ВПС США, і Роберт Карділло, колишній директор Національного агентства геопросторової розвідки.

“Noosphere Ventures і Макс Поляков розуміють, що заходи Комітету з іноземних інвестицій США (CFIUS) мають місце на тлі зростаючого напруження між Україною та Росією. Noosphere Ventures докладає всіх зусиль, щоб задовольнити вимоги Комітету з іноземних інвестицій США у найбільш ефективний та відповідний спосіб”, - резюмували у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, видання “НВ. Бізнес” оприлюднило інформацію з посиланням на Bloomberg, відповідно до якої, представники уряду США та аерокосмічної промисловості висловили побоювання, що цінні технології можуть потрапити до України, Росії чи інших країн, які намагаються розробити ракетні програми.

За словами двох людей, знайомих із ситуацією, уряд США припинив поточні операції із запуску ракети Firefly у Ванденберзі, оскільки розглядається проблема власності з Поляковим.

Компанія Firefly, яка розташована в Сідар-Парку, штат Техас, США, розробляє лінійку ракет-носіїв та космічних апаратів для комерційних запусків малого та середнього корисного навантаження.

Після невдалого польоту легкої ракети-носія Alpha у вересні поточного року компанія планувала здійснити наступний запуск вже у грудні ц.р. у Ванденберзі, однак запуск був відкладений.

Оценка материала:

4.00 / 3
Українець Поляков продає свою частку у Firefly Aerospace через вимогу уряду США 4.00 5 3
Бізнес / Технології
31.12.2021 2666
Еще материалы раздела «Технології»
  • За безпечне користування Windows 10 із 2025 року потрібно буде платити За безпечне користування Windows 10 із 2025 року потрібно буде платити

    Microsoft вже оголосила, що підтримка Windows 10 закінчиться 14 жовтня 2025 року. Після цього для безпечного користування операційною системою потрібно буде щороку платити.

  • Науковий прорив: вчені наблизилися до створення синтетичного життя Науковий прорив: вчені наблизилися до створення синтетичного життя

    Такий прорив дає можливість вченим вивчити найбільш ранні еволюційні стадії життя.

  • ТОП-10 Медіа У Сфері Бізнесу: Рейтинг Найпопулярніших Сайтів В Україні За 2023 Рік ТОП-10 Медіа У Сфері Бізнесу: Рейтинг Найпопулярніших Сайтів В Україні За 2023 Рік

    Про останні інновації та новини у сфері бізнесу, поради стосовно шляхів пошуку фінансів, про монополії, інвестиції, експорт та інші спеціалізовані теми можна прочитати на сторінках медіа про бізнес. В Україні налічуються десятки різноманітних сайтів, де журналісти відслідковують поточну ситуацію і публікують актуальні новини у даній сфері, експерти дають сотні порад, створюють рейтинги, бізнес-кейси та відео.

  • Альтернатива Twitter. Соцмережа Bluesky стала доступною для всіх Альтернатива Twitter. Соцмережа Bluesky стала доступною для всіх

    Після року закритого тестування Bluesky дозволила реєструватися всім. Раніше соцмережа допускала нових користувачів лише за допомогою коду-запрошення, щоб гарантувати, що технологія, яка підтримує мережу, зможе впоратися з трафіком.

  • Гідролокація та підводні дрони Гідролокація та підводні дрони

    Гідролокація та підводні дрони є важливими компонентами сучасних морських технологій, що знаходять застосування як у військових, так і в цивільних сферах. Гідролокація, яка використовує звукові хвилі для виявлення та визначення положення об'єктів під водою, є фундаментальною для підводної навігації, розвідки та мапування. В той же час, підводні дрони, здатні до самостійного виконання задач у водному середовищі, революціонізували підходи до дослідження океанів, оборонної стратегії та екологічного моніторингу. Ця стаття має на меті дослідити історію, технічні аспекти, а також сучасні застосування гідролокації та підводних дронів, з акцентом на їх використанні в Україні.