<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
31.12.2021 516

Як працюватимуть банки на новорічні свята

У Національному банку України визначили регламент роботи системи електронних платежів Національного банку (СЕП) та порядок роботи банківської системи під час новорічних та різдвяних свят.

31 грудня – СЕП працюватиме до 13:00 через СЕП будуть здійснюватися тільки платежі між банківськими установами, що підпорядковані одній юридичній особі, а також платежі від учасників СЕП до Національного банку та органів Державної казначейської служби і платежі від Національного банку та органів Державної казначейської служби на адресу всіх учасників СЕП. Робота валютного ринку України буде здійснюватися з врахуванням особливостей у роботі СЕП, що прописані у регламенті. О 13:00 завершується банківський день у СЕП.

1 січня – у СЕП банківський день розпочинається о 9:00 з датою банківського дня 4 січня 2022 року.

1-3 січня – учасники ринку СЕП можуть самостійно приймати рішення щодо дати початку роботи у системі. У цей час міжбанківські перекази через СЕП здійснюються датою банківського дня 4 січня. Депозитарій Національного банку не працюватиме. Банки самостійно ухвалюють рішення щодо проведення валютних операцій, враховуючи роботу СЕП. У звичайному режимі працюватиме готівковий валютний ринок.

4-6 січня – звичайний режим роботи СЕП та банківської системи України.

7-9 січня 2022 – міжбанківські перекази через СЕП будуть здійснюватися датою банківського дня 10 січня 2022 року.

Повідомляється, що з 31 грудня 2021 року до 4 січня 2022 року в Україні діятиме офіційний курс гривні до іноземних валют та облікова ціна банківських металів, що встановлена/розрахована НБУ 30 грудня 2021 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як працюватимуть банки на новорічні свята 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
31.12.2021 516
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»