НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
20.01.2022 630

Британія скасовує обов'язкове носіння масок у транспорті та магазинах

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що усі обмежувальні заходи, запроваджені у грудні через поширення Омікрону, будуть скасовані з 26 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Джонсон оголосив також, що з 24 березня скасують останній обмежувальний захід: обов’язкову самоізоляцію для тих, хто захворів на COVID-19. Тим часом вже за тиждень скасовуються такі обмеження, як обов’язкове носіння маски у транспорті або у магазинах, переведення роботи в дистанційний формат, а також надання COVID-сертифікатів для того, щоб відвідати будь-які заходи. Окрім цього, вже від сьогодні скасували вимогу носити маски учням у школах.

ЗМІ зазначає, що це викликало неоднозначну реакцію в парламенті, зокрема невдоволення опозиції, яка вимагає від Джонсона продовжити термін дії обмежувальних заходів.

Виступаючи у Палаті общин, Джонсон все ж підкреслив, що носіння маски залишається «необхідним» у людних місцях, але при цьому додав, що «ми більше не будемо криміналізувати нікого, хто обирає не носити маску».

Оценка материала:

5.00 / 1
Британія скасовує обов'язкове носіння масок у транспорті та магазинах 5.00 5 1
Політика / Світ
20.01.2022 630
Еще материалы раздела «Світ»