<
НОВИНИ ДНЯ: В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2022 484

На Донбасі за рік загинули чотири дитини

Протягом 2021 року внаслідок бойових дій на Донбасі загинули чотири дитини, вісьмох було поранено.

Про це в п'ятницю, 21 січня, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За весь період війни на Донбасі було зафіксовано 152 випадки смерті дітей.

"Збройний конфлікт, окупація територій змінюють життя дитини і залишаються раною на все життя. За даними Міністерства соціальної політики України, на кінець 2021 року такий статус отримали 77 033 дитини. 76 937 дітей)", - зазначила вона.

Омбудсмен звернула увагу на необхідність дотримання міжнародних норм, які встановлюють заборону залучення дітей у збройні конфлікти.

"Усі дії держави із захисту таких дітей мають здійснюватися відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. Засуджую будь-які дії, спрямовані на залучення дітей до участі у військових діях і збройних формуваннях", - зазначила Денісова.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Донбасі за рік загинули чотири дитини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2022 484
Еще материалы раздела «Суспільство»