<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Політика
Європа
24.01.2022 399

ЄС має намір розширити "кримські" санкції проти Росії - Spiegel

Євросоюз готує жорсткіші санкції проти Росії за анексію Криму.

Про це з посиланням на конфіденційний звіт посольства Німеччини у Брюсселі повідомляє Spiegel у понеділок, 24 січня.

Звіт свідчить, що Литва, Болгарія, Румунія, Данія та інші країни закликали до нових каральних заходів у робочій групі з представниками країн ЄС минулого понеділка. Країни хотіли додати ще п'ять осіб або організацій у список санкцій ЄС, складений невдовзі після анексії Росією Криму на початку 2014 року і з тих пір неодноразово розширювався.

У той же час, поки що не відомо, хто буде включений до санкційного списку, оскільки ці відомості є предметом особливої секретності, щоб зацікавлені особи не могли домовитися, перш ніж заходи будуть офіційно введені та набудуть чинності.

Видання зазначає, що Німеччина раніше відмовилася розширювати список санкцій проти Росії за анексію Криму, але пізніше в німецькому уряді передумали і тепер хочуть, щоб Брюссель погодився на введення додаткових санкцій.

Згідно з інформацією видання, на наступному засіданні робоча група Ради в Брюсселі Німеччини має схвалити розширення санкційного списку, включивши туди п'ять осіб або організацій. Таке розпорядження для постійного представництва Німеччини у Брюсселі видала голова МЗС Анналена Бербок.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС має намір розширити "кримські" санкції проти Росії - Spiegel 5.00 5 1
Політика / Європа
24.01.2022 399
Еще материалы раздела «Європа»