НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
25.01.2022 556

«Ранок з Україною» розповів про правила поведінки під час замінування різних приміщень

Чи знаєте ви, як діяти під час терористичної небезпеки? Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман розповіли про прості правила поведінки при замінуванні різноманітних локацій.

5d77baf0cafda_ranok_1000x590_25.01.22

Зберігати спокій, не панікувати та покинути приміщення – елементарні правила поведінки при появі інформації про замінування. Проте, на жаль, їх знає надто мало людей.

«Що менше ви намагатиметесь проявляти власну ініціативу в подібних випадках – щось робити або впадати в паніку, то краще, – коментує експерт із безпеки Сергій Шабовта в програмі «Ранок з Україною». – Насамперед чітко прислухайтесь до команд, які лунають від охоронців чи з гучномовця. І дійте згідно з оголошеною інформацією».

А що ж робити, коли загальної інформації немає?

Наприклад, стало відомо про замінування метрополітену – зачиненого підземного простору з великим скупченням людей, який часто стає мішенню псевдомінерів.

«Одне з найрозповсюдженіших базових рішень – евакуація. Треба сформувати певний алгоритм дій: забрати особисті речі, але якщо везете великогабаритний багаж, краще залишити його. Якщо знаходитесь на станції – повідомте про небезпеку провідникам і спокійно рухайтесь до ескалаторів. Якщо перебуваєте в потягу – не залишайте його самостійно, дочекайтесь команди», – радить експерт.   
А ще не треба піддаватись суспільній паніці, куди кращим буде рішення відійти від натовпу та сконцентруватись, заспокоїтись і почати критично осмислювати ситуацію.

Якщо було оголошено інформацію про замінування шкільного закладу, потрібно спокійно та чітко пояснити дітям, що робити, але краще заздалегідь підготувати їх до небезпечної ситуації – час від часу проводити навчання евакуації і детально пояснити, як діяти в таких ситуаціях.

Замінування торгово-розважальних центрів – ще одна з найрозповсюдженіших ситуацій. Якщо почули оголошення – дійте згідно з озвученими правилами або знайдіть план евакуації і залиште приміщення.

Де б ви не перебували, почувши оголошення про термінову евакуацію, зберігайте спокій. А вже після цього обов’язково повідомте близьких про те, що з вами все гаразд.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною» розповів про правила поведінки під час замінування різних приміщень 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
25.01.2022 556
Еще материалы раздела «Афіша»