<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
24.02.2022 695

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» перелічив 3 важливі щеплення, які потрібно робити дорослим людям

Багато українців упевнені, що щеплення стосується тільки здоров’я дітей. У зв'язку з появою коронавірусу більшість людей вже змінили свою думку, оскільки зараз вакцинуються саме дорослі. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів про 3 щеплення, які потрібно робити кілька разів у житті.

59655079_403_24.02.22

Якщо ви переконані, що вам зробили всі необхідні щеплення, коли ви були маленькими, ваша впевненість може коштувати вам життя. Наприклад, стандартне щеплення від правця та дифтерії робиться у 16 ​​років. Але треба знову вакцинуватись у 26 років, у 36, у 46 років тощо. Тобто через кожні 10 років.

«Якщо у вас немає щеплення від дифтерії та правця – ви не захищені від цих захворювань», – сказав доктор Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна».

Тому кожен цвях, на який ви ненароком наступили і поранилися, – це реальна загроза вашому життю, бо може розвинутися правець. І кожен випадок, коли ви опиняєтеся в епіцентрі дифтерії, – це знову ж таки загроза захворіти.

За словами Євгена Комаровського, коли наприкінці минулого століття був серйозний спалах дифтерії – захворіло і померло більше дорослих, ніж дітей від цієї «дитячої» інфекції.

Якщо у вас літні батьки, їм важливо зробити щеплення проти пневмокока.

«Пневмокок – це чи не головний вбивця людей похилого віку. Імунний захист до цієї бактерії слабшає з віком. Тому у всьому світі люди віком 60+ роблять щеплення від захворювання, – сказав доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Вакцина платна, але ви можете захистити літніх батьків, зробивши її в комерційних центрах імунопрофілактики».

І третя вакцина – від грипу. Доросла людина має робити її щороку.

До того ж, за словами кандидата медичних наук, сьогодні можна легко дізнатися, чи є у вас захист від кору, кашлюку чи вітрянки. Здавши певні аналізи, ви отримаєте відповідь на це запитання у будь-якій лабораторії.

«Особливо це важливо зробити, коли ви плануєте стати батьками, – пояснив Євген Комаровський. – Завдяки такому аналізу ви знатимете, що насамперед захищені від кашлюку та інших хвороб, якими можете заразити майбутню дитину».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» перелічив 3 важливі щеплення, які потрібно робити дорослим людям 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
24.02.2022 695
Еще материалы раздела «Афіша»