<
НОВИНИ ДНЯ: Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні всі новини дня
Політика
Україна
27.01.2022 421

Схеми на митниці часів Порошенка повернулися, їх курирує Єрмак - політолог

Влада не лише не поборола контрабанду в Україні, а деякі її представники в Офісі президента очолили клани контрабандистів.

Про це в авторській колонці пише політолог Валентин Гайдай. Пише apostrophe.ua.

"Регулярний моніторинг інформаційного поля підтвердив, що схематоз на митниці процвітає – щорічні втрати держбюджету від контрабанди оцінюються на рівні понад 300 млрд грн, а імпортери платять чиновникам велику винагороду за кожен контейнер, як це було за часів екс-володаря Порошенка, у якого навіть свій "Офіс Контрабанди" був на чолі з його другом нардепом Сашком Грановським", - пише автор колонки.

За його даними, схематоз на митниці після втечі Грановського за кордон не припинився, а допомагає наповнювати касу бізнесмен Сеяр Куршутов, якого залучили до питань митниці в ОПУ.

"Куршутова минулого року запросили на особисту нараду з головою ОПУ Єрмаком... Зустріч з Єрмаком пройшла чудово, було вирішено, що Куршутов очолить роботу "бек-офісу" митниці, де допомагатиме наповнювати касу від контрабанди", - йдеться у матеріалі.

Гайдай зазначив, що коли Єрмак проводив нараду з головами митниці, то дав вказівку їм "працювати" з Сеяром, а сам Куршутов прямим текстом натякнув главі Держмитниці, що шість керівників митниць буде замінено на його людей, бо інакше "касу" наповнити буде неможливо.

"Як кажуть "злі мови" через фінансування відомого медіа Куршутов і потрапив під санкції РНБО", - пише автор колонки.

За його словами, Єрмак через Куршутова тепер займається всіма питаннями митниці, а створений "бек-офіс" працює на благо "чорної каси" ОПУ, як колись працював Грановський на благо Порошенка та товаришів.

"Оскільки у схемах задіяні високопосадовці, то СБУ безсила - служба розкриває схеми дрібних сошок, під ніж йде дрібничка, а велика риба залишається, що називається, у справі", - зазначив Гайдай.

За словами політолога, нинішня діяльність Єрмака з рішеннями митниці може завадити йому вирушити у велику політику.

"Думаю, якщо спіраль скандалів за участю Єрмака розкручуватиметься і надалі, то похід його у велику політику доведеться відкласти. Та й у принципі зараз все виглядає так, що на ОПУ чекають певні перестановки, адже велика кількість негативу, особливо ще й на темі контрабанди, навколо "правої руки" Зеленського грає явно проти рейтингу президента та правлячої партії", - резюмує Гайдай.

Оценка материала:

4.00 / 2
Схеми на митниці часів Порошенка повернулися, їх курирує Єрмак - політолог 4.00 5 2
Політика / Україна
27.01.2022 421
Еще материалы раздела «Україна»